Известие

Collapse
No announcement yet.

Качествени части за ремонт на ДВГ - от къде ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Качествени части за ремонт на ДВГ - от къде ?

Писна ми от части-ментета и едни и същи ремонти всяка година. Имам добри майстори под ръка, но частите са абсолютен боклук...
    Сега се налага ОТНОВО да сменям гарнитура на главата, та искам да споделите - от къде да си взема частите, и някакви ориентировъчни цени за свястни такива :
    - гарнитура на главата
    - гумички за клапаните
    - водачи за клапаните (евентуално)

Много благодаря за всички сериозни отговори !
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Като човек на който му се наложи това упрежнение преди 500 км ще споделя.

От читавите марки са GOETZE или PAYEN.
    Гарнитура глава на GOETZE /аз такива си сложих/- 65-70 лв , гумички 8-10 лв,така варират цените Алекс.
    Бързо да оправиш близначката.
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Моята гарнитура на главата е Елринг. А ако не е тайна, какво и е на твоята пак, че ще я сменяш?

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Избива налягане във охладителната система, и пак виждам ла*на от масло в разширителното казанче ... Налягането е такова, че оня ден като се прибрах от работа радиатора беше вече пробил, и съскаше като тенджера под налягане. Та освен всичко, и радиатор трябва да сменям

Comment

За тия неща (щото съм страдал) тука в на`що село добрите майстори предпочитат "Виктор Рейнц". Ама все пак освен гарнитура сигурен ли си, че главата не е спукана някъде, последния път освен шлайф тестваха ли я под налягане. Освен това, ако мАтора ти е с ризи проверено ли е да не "изпуска" някоя отдолу през пръстена на блока. Каква гарнитура ти сложиха последния път.
          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Предния път е шлайфана главата, и до колкото разбрах - съвсем малко. За други нередности не са ми казали. А за това каква гарнитура е слагана - ми нямам спомен, но не беше от скъпите.
            Този път се надявам да бъде огледана обстойно, лошото е че нямам възможност да вися там , за да видя сам за какво иде реч.

Comment

Колега аз съм чувал доста добри неща за виктор рейнц гарнитурите,а и предишната ми кола беше с такава и е претърпяла доста тормоз без да имам ядове. Интересно ми е на четирицилиндровите алфи дали главата се нанизва на шпилки на блока или е с болтове,защото ако е с болтове при сваляне на главата се препоръчва смяната и на болтовете,защото са малко или много разтегнати и при повторно стягане науж същите нютон метри се получава разминаване. Успех от мен този път с ремонта.
              П.С. Забравих марката но има едни многопластови метални гарнитури,който ги препоръчват и за къстъм турбо коли,ако искаш провери в магазините.
              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

За г-ра глава и гумички читави марки са: PAYEN, GOETZE, Виктор Рейнц, Елринг. Каквото и да купиш от изброеното - няма да сгрешиш. Цените са 55-75 лв за г-рата и 8-15 лв за гумичките.
                Водачи за клапаните освен Метели друго не съм мяркал по местните магазини. Цената им е по 4-5 лв/бр. Ако се наложи да купуваш го направи, след като ти свалят старите и измерят, какви ще ти трябват. Има ремонти и стандартни. Логично е да ти премерят и дебелината на стеблото на клапаните. Ако е под 7.90-92\по спомен, в менюалите пишеше точните допустими размери\ може да приготвиш и по 9,5 - 10 лв за бр. за нови клапани, защото смяната на водачите няма да оправи нещата.

Интересно ми е на четирицилиндровите алфи дали главата се нанизва на шпилки на блока или е с болтове,защото....
                На шпилки е.
                75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Тук при нас добрите майстори , един много доверен магазинер , а и доста хора , препоръчват Виктор Рейнц . Цени вече кой колко процента печалба слага или каква отстъпка ползваш
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                  Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                  Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

За Goetze и аз знам, благодаря за инфото за останалите неща.
                    Питането има и друга важна страна - от коя верига магазини ги купувате, защото съм се нагледал на скъпи "оригинални" части, дето са по-смотани от евтините аналози
                    Т&N ми предложиха някаква оригинална италианска гарнитура за 35лв, в AXM Auto гледам предлагат само GLASER, AJUSA и GUARNITAUTO - http://axm-auto.com/index2.php?brand...=14&subcat=105... нищо не знам за тях...
                    В Александър Ауто пък ми изскочиха очите : Оригинален No 60609156 ----- Цена за 30 дневна доставка: 103,46лв. ----- GUARNIZIONE TESTA (гарнитура на главата) ?!?!?!?!?

Comment

Алекс, проблема надали е в гарнитурата.
                      Честно казано дори и глейзър да сложиш, ако всичко е в час няма ядове.
                      Има дота други неща от които може да става този проблем.

Comment

Доста преди да бъдат произведени нашите 155-ци ,а и доста след това , основни доставчици на гарнитури за първично вграждане на Alfa, fiat ,и др.
                        са Спесо http://www.spesso.com/ing.html
                        и Гуарнитауто http://guarnitauto.demo.alchimedia.it/index.aspx
                        Разбира се в днешно време на пазара има голямо разнообразие от производители и доставчици което дава голяма свобода на избора Всекиму според потребностите.
                        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

аз си пазаря всичко от auto plus и съм много доволен от всички части които съм взел ( разбирасе ползвам и отстъпка,което ме прави още по-доволен )
                          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Гарнитурите са лесни.Важно е да се огледат добре нещата,за да се разбере дали има проблем някъде другаде, че да не се получава двойна работа + двойни консумативи.
                            Last edited by dimo; d.m.y г., 16:44.
                            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Мдам, утре карам колата на доктор и ще поговорим за тия неща точно - ризи, пукнатини, шлайф ...
                              Гледах в сайта на Guarnitauto дефектите на гарнитурите и техните основни причинители - забелязах, че често проблемни се явяват нискокачественото гориво и кофти свещи, та взех сериозно да се замислям ...

Comment

Working...
                              X